צ'יינהטאון היא אחד האזורים המעניינים ביותר בבנגקוק. הרחוב הרחב הזה (רוב הרובע בנוי סביב רחוב אחד בשם יאוואראט), עמוס שלטי ניאון עצומים שעליהם כיתוב בסינית, מסעדות אקזוטיות והרבה מאוד קהל. זה אחד האזורים ההומים, הצבעוניים והמיוחדים בעיר הענקית. מומלץ במיוחד להגיע לצ'יינהטאון בלילה, אז היא מתעוררת באמת. שלטי הניאון נדלקים, המסעדות השוות נפתחות, והרחובות מוצפים בתיירים ובסטודנטים שמורידים את הגיל הממוצע. אז בהנחה שהגעתם באזור שמונה-תשע בערב, אלו המקומות הקטנים והנסתרים שרק המקומיים מכירים בצ'יינה טאון.

1. Jay Fai Som Cheng

יש הרבה מקומות שמוכרים מיץ טרי, אבל רק מעט מהם קיימים 40 שנה ברצף. זה המקום הכי טוב לעצירת התרעננות אחרי יום ארוך. תוכלו לקנות כאן בקבוקים במגוון גדלים (60-185 באט) של מיץ תפוזים טרי ומתוק. ארבעים שנה לא באות בקלות.

2. Kha Moo Siri Rama

המקום נמצא ליד קולנוע ישן בשם סירי ראמה (כיום הוא נבנה מחדש בתור קניון). מנת הדגל המפורסמת כאן היא מפרקי חזיר צרובים מתחת לשכבת ג'לי (שנוצר כתוצאה מבישול ארוך במיוחד). שאר המטעמים פה הם על טהרת האיברים הפנימיים של חזיר. לא לאוכלי כשר, לא לפקפקנים, כן ללוקחי סיכונים ואניני טעם.

3. Nong Amm

קבלו קינוח שלא חשבתם שתאכלו: טוסט וחלב מרוכז. זה לא סתם טרנד חולף, המקום הזה עומד באותו מקום כבר 30 שנה, ומציע לחם בגריל עם סאנגקאיה (סוג של פודינג) עם חמאה וחלב מתוק. ישנם גם משקאות מסורתיים אחרים, אבל זו מנת הדגל המומלצת.

4. Guay Jub Lek

המקום הזה נמצא מול השוק העתיק של יאוואראט, ותמיד מקיף אותו קהל לא קטן שמבקש את אותה המנה – Guay Jub. בעיקרון, זהו שילוב של אטריות אורז טריות בציר חזיר עם חמישה תבלינים. המעריצים יספרו לכם שאין תחרות לחזיר הקריספי של המקום ולדיוק בתבלינים. מה שכן, תצטרכו לחכות לא מעט זמן בתור.

5. Khao Tom Jay Suay

אם וותק מרשים אתכם, תשמחו לדעת שהמקום הזה עומד כאן עוד מלפני מלחמת העולם השנייה. את המסעדה מנהלים הדור השלישי והרביעי של המייסדים, ומבשלים באדיקות את אותו המתכון בדיוק. תוכלו לבחור אחת משלוש מנות: חזיר קצוץ במרק עם שזיף סיני, חזיר מטוגן או ברווז מטוגן ברוטב סויה. המנה האחרונה היא המומלצת ביותר, ולמרות שתקבלו ארוחה מלאה, משביעה וטעימה להפליא, תשלמו רק בין 60-120 באט.

6. Rad Na Texas

ראד-נא הן אטריות ברוטב, וזה המקום הכי טוב לאכול אותן. איך אנחנו יודעים? כי הוא יכול להרשות לעצמו להיות פתוח רק שלוש שעות ביום (בין שש בערב לתשע בלילה), ועדיין ליצור תור ארוך של לקוחות קבועים. האטריות מקבלות טעם מעושן מהאש הגדולה והחזיר רך במיוחד אחרי בישול ארוך של שש שעות.

7. Bua Loy Klom Kleaw

אל תתעסקו באיך מבטאים את השם של המקום הזה, פשוט תכתבו אותו בגוגל מאפס ותתחילו לנווט. תמצאו כאן בואה-לואי, כופתאות בחלב קוקוס, שעשויות מטארו ומדלעת. הן מוגשות במרק רוטב מתוק וסמיך, עם שורשי לוטוס וחלמונים משומרים במלח. כן, זה חתיכת מיקס משוגע, וזה ממש לא נשמע כמו קינוח, אבל אתם בצ'יינהטאון וזה הזמן לנסות דברים חדשים. לא תתחרטו.

8. Nai Aung Bamee Moodaeng

אם ריבוי הבשרים והחזירים ברשימה הזו הרתיע אתכם, בואו לכאן. בעגלה הקטנה הזו תמצאו את הנודלס הצמחוניים הכי טובים בצ'יינהטאון, עם כופתאות רכות במגוון מילויים (יש גם אפשרויות בשריות). המחירים זולים במיוחד ולרוב מזמינים יותר ממנה אחת.

דברו איתנו