אלא אם יש לכם סיפור יוצא דופן, סביר להניח שלא יצא לכם לטוס לחופשה כבר הרבה מאוד זמן. ואם אתם כמונו, היעד הראשון שתרצו לטוס אליו הוא תאילנד. בזמן שמיליוני תיירים פוטנציאליים ברחבי העולם נושאים עיניים אל המדינה הירוקה, כדי להבין מתי היא מתכננת לפתוח בחזרה את שעריה, כמה תיירים ברי מזל זכו להיכנס לפני כולם. 

בחודש שעבר סיפרנו לכם על הדרכים האפשריות שתאילנד שוקלת על מנת להשיב את התיירים מבלי לפגוע בבטחון התושבים. אחד המודלים שנבחנו, הוא "מודל פוקט", במסגרתו תתאפשר הגעת תיירים לפוקט בלבד, לתקופת מינימום של 14 ימים. כדי לבחון את התכנית, ואת היתכנות מניעת התפשטות הנגיף בדרך זו, הורשו ארבעה תיירים מצרפת להיכנס לאי. הציבור המקומי לא קיבל התראה מראש, והיחידים שידעו על התכנית הם התיירים עצמם ומנהל שדה התעופה של האי. 

התיירים עזבו את פוקט אתמול, אחרי ששהו באי שבועיים ברצף, במלון שאושר מראש על ידי הממשלה. על פני השטח, הם היו תיירים רגילים עם סדר יום שקבעו לעצמם, אך פקידים מטעם משרד הבריאות התאילנדי עקבו אחריהם לאורך כל תקופת הנופש, יחד עם יחידת אבטחה צמודה. כרגע, הצוות דיווח כי לא נמצאו כל סימני הדבקה ואין נוכחות של וירוס הקורונה ברחבי האי. כשהניסוי התגלה לתושבי האי, התגובות היו מעורבות. מצד אחד, עסקים מקומיים שמחו על הניסיון להחזיר את התיירים ואיתם את ההכנסה בחזרה לאי. מצד שני, היו לא מעט תושבים שזעמו על הניסוי בבני אדם שהממשלה ערכה מבלי להודיע לאף אחד.

בתגובה לביקורת על הניסוי, מושל פוקט אמר כי בעיניו היה הכרחי לבדוק את המודל בתנאים טבעיים, וסיפר כי ארבעת התיירים שנבחרו שהו בבידוד חלקי לפני שהורשו לטייל באי. המושל טען כי היה זה צעד חשוב בדרך להוכחת היתכנות המודל ואישורו מול מקבלי ההחלטות בממשלה. 

כרגע, "מודל פוקט", אם יאושר בממשלה, צפוי להתחיל באוקטובר ולקבל תיירים מכל מדינה בתנאי שיעמדו בתנאי סף שעוד לא נחשפו (אבל יכללו כפי הנראה בדיקת קורונה ושהייה בבידוד זמני). עם זאת, סביר להניח שנראה דחייה במועד תחילת התכנית, אחרי שהשבוע תועד מקרה הדבקה אחד וגם מקרה מוות מהוירוס אחרי שלא נרשמו כל נדבקים ב-100 הימים האחרונים.

דברו איתנו