סיורים קולינריים הפכו לטרנד בעשר השנים האחרונות, ולא רק בתאילנד. כמעט בכל עיר תיירותית בעולם, אפשר למצוא עשרות מדריכים שיקחו אתכם לשוק המקומי, לחוות תבלינים או ירקות, למסעדות קטנות ולא מוכרות, ויצהירו שדרכם תכירו את הקולינריה המקומית. לעומת זאת, יש כל כך הרבה אפשרויות בתחום, שאי אפשר לדעת מה תקבלו, ובדרך כלל עוברים בין אותן מסעדות שרגילות לקבל גלי תיירים מדי יום, מקבלים מנות בינוניות ומהר מאוד חוזרים למלון כלאחר יד. חיפשנו, מצאנו ובדקנו שלוש חברות שמציעות סיורים קולינריים עם דגש על הקהילה התאילנדית. כלומר שהסיורים נערכים על ידי חברי הקהילה ולמענם. לא רק שתמצאו דרכם את המקומות הייחודיים ביותר בנמצא, גם תוכלו לישון בשקט בידיעה שהכסף שלכם הולך ישירות לקהילה שאותה הכרתם באותו יום.
מטיילים בשכונות (בפרטיות)
החברה הראשונה שמצאנו מתגאה ביחס האישי שלה אפילו יותר מאשר בתרומה לקהילה. חברת Hivesters מציעה סיורים פרטיים בבנגקוק, ומוכרת בעיקר בזכות סיורי האוכל הפרטיים. באתר של החברה תמצאו סיורים בשכונות מיוחדות וקטנטנות בבנגקוק, וסיורים תרבותיים מעניינים. אבל אנחנו ממליצים במיוחד על אחד משלושת הסיורים הקולינריים הבאים: הרפתקת פודיז – זה הסיור הבסיסי, שלוקח אתכם ממסעדה זעירה אחת לשניה ומציג בפניכם שורה ארוכה (וממלאת) של מנות שלא חשבתם שתאכלו, וטעמים שלא חשבתם שתכירו. בואו עם בטן ריקה.
בואו ללמוד את כל הסודות של בישול הרחוב – מבשלני הרחוב
בישול אוכל רחוב – כאן לא רק שתאכלו המון, אלא שתלמדו לבשל פאד-תאי טעים וזריז וקינוח תאילנדי מבעלת דוכן רחוב. דוכני הרחוב הם המקום הטוב ביותר לפאד-תאי, ואתם יוצאים מהסיור כשאתם יודעים את כל הסודות הקטנים שהופכים את המנה הזו לאגדית. לאמיצים אנחנו ממליצים על סיור האוכל בצ'יינה טאון – שלא יהיה לכם ספק, הרבה שרצים יעשו דרכם אל הצלחת שלכם. צ'יינה-טאון היא מבוך ענק של מסעדות רחוב, אורות ניאון ומנות שמסתכלות לכם בעיניים. הסיור הופך את הרובע לפשוט ומובן, ועושה סדר בעולם שלם ומרתק של אוכל שלא חוויתם מעולם!
הכירו את הבישול הצפון-תאילנדי מקרוב
עולים צפונה
חברת Take Me Tour מציעה גם היא מגוון גדול של חוויות עם דגש על הקהילה המקומית, אבל היא פועלת ביותר מארבעים ערים בתאילנד (ובמדינות אחרות). כשמדברים על סיורי אוכל, החברה מציגה לכם את המטבח הצפון-תאילנדי (סגנון לאנה) במלוא הדרו. אין יותר מדי בתי ספר לבישול שילמדו אתכם את סגנון הבישול הזה עם הטעמים האקלקטיים שלו, פשוט כי הרבה מהם לא מכירים את הטכניקות ומלמדים מנות פופולריות עבור תיירים. אז כאן לא תמצאו פאד תאי, אלא שיעור בישול של המאכלים המסורתיים והנשכחים שעליהם צמחה הקהילה הצפון-תאילנדית. בשביל חוויה של יום שלם, אנחנו ממליצים על סיור "חיי מקומי בצ'יאנג דאו" – צ'יאנג דאו הוא כפר קטן שלידו מערה עמוקה שניתן לחקור. לא רק שתטעמו אוכל שלא הגיע מעולם לערים הגדולות, תראו את הכפר מקרוב, את המלאכות השונות שבהם התמחו התושבים ותכירו את החיים בג'ונגל מקרוב.
לחוות מקרוב דברים שלא חשבתם שתכירו – Local Alike
הכי קרוב למקומי
חברת Local Alike נוצרה במקור כדי לחזק את ה-Eco-Tourism במדינה, לתת לכפרים וקהילות מוחלשות אפשרות להרוויח כסף ולהתחזק, ולתת לתיירים גישה לתאילנד האמתית. מאז ועד היום החברה הגיעה למקומות הכי נידחים בתאילנד, ודרכה תוכלו להגיע למקומות שלא חשבתם שתוכלו לראות מקרוב. באתר תמצאו אפשרויות כמו יום בתור דייג או מאהוט (רוכב פילים), אבל גם "סיורים קולינריים" מאתגרים ושונים באמת. תצטרכו לצאת מאזור הנוחות שלכם כדי להגיע, למשל, אל שבט האקהה (שבט הרים בצפון תאילנד), ולאכול ארוחה מזינה מאוד על בסיס אורז, עלים ותולעים.
אנחנו מבינים שזה לא מתאים לכל אחד – ארוחת חלבונים
אם זה פחות מתאים לכם, תוכלו להעביר יום ובתור שף מלכותי, ללמוד את שיטות הבישול של השפים הגדולים או לעבור סדנת הכנת תה תפילה מסורתי. שימו לב שהמחירים עבור החוויות האלו גבוה יותר ממקומות אחרים. המחיר הוא תוצאה של התגייסות של קהילה שלמה בשביל הסיור שלכם, עלויות תיאום, הסעה וביורוקרטיה. בעיקר, המחיר הוא פועל יוצא של התרומה האדירה שהסיורים האלו מעניקים לקהילות חלשות מאוד באזורים לא תיירותיים בתאילנד. אם אתם רוצים לחוות משהו שונה, חד פעמי ואישי – אנחנו ממליצים בחום!