שמעתם הרבה על האוכל התאילנדי, אבל אתם מכירים פחות מחמש מנות? לא יודעים להבדיל בין אוכל מדרום תאילנד לאוכל צפון-מזרחי? רוצים להכיר מקרוב את קשת הטעמים שיש לתאילנד להציע? אנחנו פה בשבילכם. יצרנו עבורכם מסלול עבור יום שלם של טעימות מכל הסוגים, אך ורק במסעדות מקומיות ואותנטיות. קודם כל, אנחנו ממליצים לבוא רעבים מאוד. שנית, ממליצים שלא לסיים מהצלחת בכל תחנה (אם תעקבו אחרי המדריך בדיוק, תאכלו הרבה מאוד לאורך היום הזה). דבר שלישי – שמרו על ראש פתוח: חלק מהמנות שתזמינו יהיו עשויות ממרכיבים שאתם לא רגילים לראות (ובטח שלא לאכול). כמו כן, יהיה פה הרבה חריף. תמיד אפשר לבקש מנה חריפה פחות, אבל חלק מהחוויה הוא לקבל את החריף התאילנדי בכל עוצמתו. (רוצים לדעת איך להזמין כמו מקצוענים? כנסו למדריך שלנו) כדי שיהיה לכם פשוט לנווט למקומות הנסתרים שמצאנו, כללנו גם את השם שלהם בתאי. פשוט העתיקו אותו והדביקו ב-Google Maps כדי ליצור לעצמכם מסלול בהתאמה אישית. אז אם אתם מוכנים, קומו מוקדם בבוקר וצאו לתחנה הראשונה שלכם:
אוכל מדרום תאילנד – Ruam Tai – ร้านรวมใต้
האוכל של דרום תאילנד מתאפיין בכמות אדירה של תבלינים, צבעים וחריף. כן, על הבוקר תקבלו את המנות הכי חריפות בתפריט. זה עושה טוב לדם. למרות שתזמינו הרבה מאוד מנות, עדיין תרגישו קלים ורעננים, והמחיר לא יעלה על כמה עשרות שקלים עבור ארוחה שמספיקה לפחות לזוג.
מה להזמין:
-דג מלוח מטוגן (แกงไตปลา): דג שלם, מומלח ומטוגן, ועליו פלפל צ'ילי קצוף ובצלי שאלוט.
-קארי חמוץ עם עלי קולקס (แกงส้มออดิบ): הקארי הצהוב הוא אולי המנה המזוהה ביותר עם המטבח הדרום-תאילנדי. תמצאו בו הרבה כורכום, ובמקרה הזה גם גבעולי קולקס, ירק ממשפחת הלופיים.
-מעי דג בקארי (แกงไตปลา): המנה השחורה והתוססת הזו אולי לא תהיה פשוטה לרובכם, אבל היא מהפופולריות ביותר בדרום תאילנד.
-קארי בשר בקר מיובש (คั่วกลิ้งเนื้อ): הקארי עצמו מיובש, לא הבשר, מה שאומר שתקבלו הרבה פחות נוזלים בקארי והרבה יותר מרקם משחתי וטעמים בולטים.
-קארי עלי קינמון (แกงขี้เหล็ก): בסיס הקארי הוא חלב קוקוס סמיך ושמן, ובו עלי קינמון מוחמצים.
-עלי מלינגו עם ביצה (ผักเหลียงผัดไข่): העלים מבושלים בטיגון מהיר ועליהם מוסיפים ביצה מטוגנת.
-קארי שעועית עם שרימפס (กุ้งผัดลูกเหลียง): זו אולי המנה עם הטעם הכי מוכר שתמצאו פה. השעועית שולטת במנה, והשרימפס מתווספים בסוף כחיזוק.
אוכל מאיסאן – Som Tam Jay So – อาหารอีสาน
איסאן הוא שם המחוז הצפון-מזרחי של תאילנד. המנות מאיסאן מתאפיינות בטעמים חמוצים ובשימוש של הרבה יותר צבעים בכל מנה. לא כל המנות כאן חריפות, אבל כשהן כן – מדובר על משהו יוצא דופן. המסעדה הביתית הזו נוטה להיות עמוסה מאוד בשעות הצהריים, אז נסו להגיע לפני או אחרי, או להגיע יחד עם כולם ולנסות להשתלב בנוף.
מה להזמין:
-אורז דביק (ข้าวเหนียว): כן, האורז הדביק שהגיע לכל תאילנד התחיל במחוז איסאן. זו מנת חובה בכל שולחן, והיא מחליפה את הפיתה הישראלית. צרו כדורים קטנים מהאורז ונגבו איתו כל נוזל או שאריות מהצלחת.
-סלט פאפאיה עם דג (ตำปูปลาร้า): רצועות פאפאיה בוסר, עגבניות, רוטב דגים מותסס, מעט בשר סרטנים והמון חריף הופכים את מנת הדגל הזו למרעננת כמו שהיא מצמיאה. לא לבעלי לב חלש.
-סלט ג'ונגל (ตำป่า): יש פה מיקס של הרבה מאוד עלים וקטניות, עם אטריות ביצים ורוטב חמצמץ. כן, גם זה די חריף.
-לאפ דג טחון (ลาบปลาดุก): לאפ (Laab) היא מנה שמקורה בלאוס, והיא מורכבת בעיקר מבשר עם מעט עלים שטוגנו בנפרד. בגרסה המקומית, הבקר מוחלף בפילה שפמנון בגריל עם פתיתי צ'ילי אדום, ליים ורוטב דגים.
-צוואר חזיר בגריל (คอหมูย่าง): מנה שמנה ומנחמת. מי שאוהב את טעם החזיר יקבל אותו במלוא עווצמתו כאן.
-כנפי עוף בגריל (ปีกไก่ย่าง): כן, אי אפשר לפספס שהמסעדה הזו מאוד טובה בכנפיים. זה מופיע בכל מקום. וזה נכון.
-מרק חמוץ (ต้มแซ่บหมู): מנה קלילה לאיזון הטעמים, תחזרו אליה בכל פעם שהלשון שלכם אומרת יותר מדי.
אוכל מצפון תאילנד – Or Tor Kor – ตลาด อตก
הסיכויים גבוהים שלא טעמתם מעולם אוכל ישירות מצפון תאילנד. הוא לא זוכה לייצוג משמעותי בתפריטים המוצגים לתיירים, והמנות בו מוכרות בעיקר לצפוניים. לכן קשה גם למצוא מסעדות שמתמחות דווקא באוכל הזה. משום כך, שלחנו אתכם לשוק אור-טור-קור. שם, חפשו מסעדה קטנה בשם Pen Jan (ร้านเพ็ญจันทร์).
גם כאן תגלו שרוב המנות הן סוגים שונים של קארי, אבל הטעם החריף כמעט ולא נוכח. אם לא בא לכם להתחיל לחפש, דעו שבשוק הזה יש הרבה מאוד מציאות קולינריות. הרגישו חופשיים לטעות כל מה שאתם רואים. הכל טרי. דבר נוסף – אם יוצא לכם להיות בצפון תאילנד בטיול שלכם, שמרו את הארוחה הזו לשם – המנוח יהיו הרבה יותר טעימות במגרש הביתי שלהן.
מה להזמין:
-קארי חזיר (แกงฮังเล): המנה המפורסמת ביותר מצפון תאילנד. טעם החזיר חזק מאוד, אבל הפעם מצטרף אליו טעם מתוק וחמוץ, בליווי הרבה זנגביל ובצל.
-קארי פטריות כוכב לחות (เห็ดเผาะต้มเค็ม): הפטריות האלו לא מוכרות בישראל ולמעשה גם לא מאוד מוכרות בעולם. הן שמנמנות ורכות, ומתפוצצות בפה עם מיץ בטעם חזק של אדמה.
-נקניקיית עשבים (ไส้อั่ว): בדיוק מה שזה נשמע. מה העשבים שבפנים? האמת היא שאין לנו מושג.
-ממרח צ'ילי ירוק קלוי (น้ำพริกหนุ่ม): הממרח הולך מעולה עם המנה הבאה, או עם נקניקיית העשבים.
– עור חזיר (แคปหมู): פיסות עור חזיר בטיגון עמוק, שמזכירות יותר תפוצ'יפס עבה, והולכות מדהים כחטיף עם ממרח הצ'ילי הירוק.
אוכל ממרכז תאילנד – Tom Yum Goong Banglamphu – ร้านต้มยำกุ้งบางลำพู
אוכל מתאילנד המרכזית הוא מה שהרבה אנשים יקראו לו "אוכל תאילנדי". יש פה איזון בין טעמים חזקים וידידותיות למשתמש, בין מרקמים מעניינים וטעמים מוכרים. בבנגקוק תמצאו המון מסעדות רחוב שמציעות את כל המנות האלו ועוד. אבל בשביל התוצאות הכי טובות, לכו למסעדה המומלצת.
מה להזמין:
-מרק טום יאם עם שרימפס (ต้มยำกุ้ง): מרק טום יאם הוא המרק התאילנדי ב-ה' הידיעה. שילוב מדהים של טעמים, והכל על בסיס קוקוס קרמי. מגיע בדרגות חריפות שונות. אם תבקשו טום יאם גונג, תקבלו אותו עם שרימפס.
-אומלט שרימפס (ไข่เจียวกุ้ง): אף אחד לא מתקמצן פה על כמות השרימפס שיהיו בחביתה הענקית שלכם, ולא על כמויות השמן שבה היא תטוגן. לא, זה לא בריא לכם, אבל זה כל כך טעים.
-ליפופית וחזיר קריספי (ผัดผักบุ้งหมูกรอบ): ליפופית היא שם בלתי קליט לצמח ה-Morning Glory הנפוץ כל-כך בבישול התאילנדי. העלים והגבעולים הפריכים נותנים למנה הזו את טעמה הייחודי.
-שרימפס בשום מטוגן (กุ้งทอดกระเทียม): זו מנת הדגל של המסעדה, שמתמחה בשרימפס טריים שגדלו במים מתוקים. חובבי פירות הים ייהנו מאוד.
פספסנו משהו? מה המנה המועדפת עליכם? ספרו לנו בפייסבוק!