כן, תמיד נחמד לסיים את היום (או להתחיל את הלילה) עם בירה טובה או קוקטייל מעורבב היטב בבר השכונתי. מכירים את כולם, זורקים טיפ מכובד לברמן הקבוע ונהנים משגרת הערב. אבל אתם כבר בתאילנד, גורדי השחקים מקיפים אתכם מכל הכיוונים – לא כדאי לנצל את זה בשביל ערב יוצא דופן? ההמלצה שלנו – כנסו לאחת מהמעליות הסופר-מהירות שהותקנו בשנים האחרונות בגורדי השחקים בעיר, עלו לקומה העליונה, ותיהנו מהקוקטייל שלכם עם נוף שאין לו תחרות. נזהיר מראש – למבט על כל העיר יש מחיר, ובדרך כלל תשלמו עד פי שלושה על המשקאות שלכם. אבל מצד אחד, המשקאות די זולים מלכתחילה ומצד שני, מדובר בחוויה שלא תמצאו כמוה בארץ (לא בגבהים כאלו, סמכו עלינו). הנה ההמלצות שלנו:
כל המגניבים כאן – הבאריסה
הבחירה המגניבה – BARISA
נתחיל מלמטה, כי הבר הזה אמנם ממוקם על גג, אבל מדובר על קומה שלישית בלבד. הבאריסה הוקם מעל בר The Commons, שהפך בשנים האחרונות לשם דבר בשכונת ת'ונגלור. הבאריסה הוא למעשה האחיין המגניב והצעיר יותר של הקומונס, ומאוד מזכיר בעיצוב שלו את הגל החדש ששוטף את אירופה או את פלורטין בשנתיים האחרונות: פופים רכים במקום כסאות, שרשראות נורות דקות שנתלות בין עציצים גדולים, שולחנות ארוכים וקיבוציים ומבחר אינסופי של קוקטיילים. האוכל מסתכם בטאפאס, אז כדאי לחסל איזה פאד-תאי בדרך לבר. האווירה כאן צעירה מאוד וגם הקהל והמוזיקה – בעיקר אלקטרונית והאוס.
איפה: ת'ונגלור סוי 17, מעל בר The Commons
לא בתמונה: נהר מאוד יפה
הבחירה עם הנוף – Attitude
אז אמנם לא מדובר על המקום הגבוה ביותר ברשימה (הבר ממוקם בקומה ה-26, לא נמוך בכלל), אבל עם נוף ישיר לנהר הצ'או פראייה, אי אפשר להתווכח אם התוצאה. בניגוד לשאר הברים, לכאן ממולץ להגיע לארוחת ערב מוקדמת, כדי להספיק לתפוס את השקיעה. מומלץ גם להזמין מקום מראש, כי אתם לא הראשונים שהיה להם הרעיון הנהדר הזה. המבחר פה גדול מאוד, גם באלכוהול וגם באוכל. תוכלו למצוא טאפאס אסייאתי באזור 200-400 באט, מנות עיקריות בין 500-18,000 באט (קוויאר של בלוגה זה לא זול, מסתבר), וקוקטיילים באזור 250-300 באט (ובקבוקי שמפניה שמגיעים עד שישים אלף באט). התחושה כאן היא יותר של מסעדה מאשר בר, וזה מקום מעולה לארוחה רומנטית בסוף היום.
איפה: על גג מלון Avani Riverside, רחוב צ'רואן נאקורן 257
הספיקאיזי – עושה חשק לנגן על סקסופון
הבחירה הקלאסית – The Speakeasy
האווירה כאן, בקומה ה-24 של מלון ה-MUSE, מזכירה את שנות השלושים העליזות באמריקה המתפתחת. הרבה מאוד ג'אז באוויר, הרבה מאוד עיטורים על הקירות ומעט מאוד מודעות לנזקי עישון. תגיעו בלבוש הולם. לא נכנסים לכאן במכנסיים קצרים, ללא ז'קט או ללא נעליים סגורות (ותעשו טובה, לא בלאנדסטון). תוכלו לבחור אם לשבת במרפסת, שתיתן לכם נוף של 180 מעלות של האזור העסקי ההומה של בנגקוק, או לעלות קומה אחת למעלה לראש הבניין, בשביל תצפית רחבה יותר (אך פרטית פחות) של כל האזור. התפריט פה מצטיין במיוחד בקוקטיילים מאוד חזקים, פרי דמיונו של המיקסולוג המקומי.
איפה: מלון Muse, רחוב לאנג סואן 555
ווג לאונג' – מושלם לדייטים רומנטיים ובשביל להרגיש שאתה עשיר פחד
הבחירה היוקרתית – Vogue Lounge
כאן רואים שמישהו אמר לעצמו "אני הולך לעצב מקום שנראה יקר". פייר, הלך להם. הלאונג' הוא פסגת הפאנסי המקומי: הרבה מאוד שיש, ברזל מבריק וזכוכית יש כאן, וכיסאות הברונזה בכלל גורמים למקום להיראות כמו החצר של גטסבי הגדול. תוכלו לבחור אם לשבת בבר הפנימי, או במרפסת הענקית (שבאחרונה נסגרה בכיפת זכוכית וקורתה, כך שכרגע זו המרפסת הכי נעימה בבנגקוק). אבל השוס האמיתי הוא שבשנה האחרונה התחיל לעבוד במקום השף וינסנט תיירי, שבאמתחתו כוכב מישלן נכסף. המנות כאן לא מאוד יקרות ביחס לטעם (כ-350 באט למנה), אבל כל אדם יזדקק לכארבע מנות קטנות בשביל לשבוע, אם באתם בשביל הארוחה. זה גם מחיר הקוקטיילים. קוקטיילים לא אלכוהוליים עולים כמאה באט פחות. בעיקרון אתם יושבים ברוטשילד.
איפה: דרך Narathiwat Ratchanakarin מספר 6 (אי אפשר לכתוב את זה בעברית)
Red Sky. שלושה ניחושים מאיפה הוא קיבל את השם
הבחירה הגבוהה – Red Sky
לא סתם נכנסתם לכתבה שמדברת על גגות של בניינים – אתם מחפשים את הגג הגבוה ביותר (ובגלל זה אנחנו כותבים עליו אחרון. זה אלף-בית של תוכן באינטרנט). בכל מקרה, הגג הכי גבוה שמצאנו נמצא בראש מלון Centara Grand, בקומה ה-55. אני לא יודע אם אתם מדמיינים 55 בתור ממש גבוה, אבל אני מקווה שכן. זה ממש גבוה. זה כל-כך גבוה שאפשר לראות את קצוות העיר, וזו חתיכת עיר גדולה. זה כל-כך גבוה, שבימים בהירים במיוחד אפשר לראות את מפרץ חיפה (זה, נגיד, לא נכון, אבל זה משהו שתמיד אומרים על מקומות גבוהים וימים בהירים). חיפה או לא, מלבד משקאות קלאסיים, העיקר פה הוא הבשר. המסעדה במקום נחשבת טובה מאוד, אבל ההתמחות היא הסטייקים. מנת הדגל היא סטייק שבושל בחמאת כמהין. הייתי מציע שלא תפספסו. ככה, טיפ ממני אליכם.
איפה: על גג מלון Centara Grand, רחוב ראמה 1 מספר 999