בטיול לחו"ל, אנחנו תמיד מחפשים את הטוב ביותר. זה נכון במיוחד במקומות כמו תאילנד, שם יש סיכוי לא רע שנוכל להרשות לעצמנו את אותו "טוב ביותר". חובבי האוכל יוכלו לספר לכם על הנפלאות שאפשר למצוא בתאילנד בכלל ובבנגקוק בפרט. שילוב של טעמים והשפעות מכל המזרח התנקז אל המטבח התאילנדי: בזמן שהצפון מצטיין בטעמים רעננים ובהשפעות מלאוס, דרום המדינה מטיל בספק כל דבר שקראתם לו "חריף" בעבר ומציב אתגר לבלוטות הטעם. בבנגקוק, המרכז, תוכלו למצוא הכל מהכל – ולא רק מתאילנד. שילוב הסגנונות, הטעמים והאנשים שאפשר למצוא בבנגקוק, הולידו מסעדות מצטיינות שמשלבות טכניקות וחומרי גלם מסורתיים וטריים מהשוק, עם שיטות בישול וטרדנים בינלאומיים.
את ההוכחה לכל אלו אפשר למצוא ברשימת "50 המסעדות הטובות בעולם" שפרסם תאגיד המדיה "וויליאם ריד". הרשימה מתפרסמת מדי שנה לצד רשימות משניות, ספציפיות להודו; דרום-מזרח אסיה; הונג-קונג; טאיוואן ומקאו; סין וקוריאה וליפן. ברשימה הבינלאומית, אפשר למצוא שתי נציגות תאילנדיות גאות. במקום ה-28 אפשר למצוא את מסעדת Nahm. התפריט במסעדה מורכב ממנות תאילנדיות מסורתיות.
"מומלץ במיוחד להגיע מאוחר, בזמן לתפריט הערב
המשובח והמוכר יותר"
תוכלו למצוא בתפריט סוגים שונים של קארי, פירות ים, ירקות ובשרים, רובם ככולם בדרגת חריפות גבוהה בהרבה מהרגיל. מה לעשות, התמחות מקומית. המסעדה היא חלק ממלון COMO Metropolitan והאווירה בו שקטה ואינטימית. אם תגיעו למקום, אתם צפויים לשלם בין 200-300 באט למנות הפתיחה, ובסביבות 600-800 באט למנה עיקרית. מומלץ במיוחד להגיע מאוחר, בזמן לתפריט הערב המשובח והמוכר יותר. ואם כבר הגעתם (וכנראה מדובר על אירוע מיוחד), לכו על מנת הדגל של המסעדה, זו שזכתה לציון לשבח בתוך רשימת המסעדות הטובות: קארי שרימפס עם חצילים צהובים (720 באט).
השף הראשי, דייויד תומפסון, אחראי גם לרשת מסעדות שמתחשבת בכיס מעט יותר, Long Chim, אותה תוכלו למצוא בתאילנד וגם בסינגפור, סידני ומלבורן.
לונג צ'ים – הגרסה הזולה יותר של נאם
המסעדה השנייה שזכתה למקום של כבוד ברשימה הבינלאומית (ובמקום הראשון ברשימה של דרום-מזרח אסיה), היא Gaggan. כאן מדובר דווקא על המטבח ההודי, אך התפריט מוגדר על ידי השף, גאגאן אנאנד, בתור "הודי מתקדם". המסעדה נחשבת לחדשנית ופורצת דרך בתחומה, והיא נבחרה לטובה ביותר באסיה במשך שלוש שנים ברציפות. התפריט במסעדה משתנה דרך קבע, ולא נותן לסועדים להתרגל למנות קבועות, בניסיון לצאת מהשגרה ולהמציא את הגלגל מחדש בכל גרסה. ארוחה בגאגאן אמורה להיות חוויה שמתעלה מעל אוכל פשוט. מהסיבה הזו, לא תדעו מה בתפריט, ואפילו מה יוגש לכם באותו ערב. כך, תקבלו אל השולחן 25 מנות קטנות, אחת בעקבות השניה, במשך כשעתיים-שלוש.
"אם כל זה נשמע לכם מעניין, כדאי לכם למהר, כיוון שהמסעדה עתידה להיסגר בשנת 2020 כדי להיפתח מחדש ביפן"
מסוג המנות שאפשר לצפות להן בגאגאן
רק אחרי שתסיימו עם הסושי ההודי, גלידת קיפודי הים, הפטריות ה"קסומות" והקארי המפורק, תקבלו רשימה מפורטת של כל המנות והמרכיבים שאכלתם – כדי שהדגש יהיה פחות בראש ויותר בבטן. אם כל זה נשמע לכם מעניין, כדאי לכם למהר, כיוון שהמסעדה עתידה להיסגר בשנת 2020 כדי להיפתח מחדש ביפן. החוויה בגאגאן לא זולה: בלי תוספת משקאות קלים או אלכוהול, הארוחה תעלה 5,000 באט לאדם. מצד שני, תוסיפו לטיול שלכם ארוחה באחת המסעדות הטובות בעולם, איך אפשר לשים על זה מחיר?
כן, אנחנו יודעים, אתם מכירים מסעדות הרבה יותר טובות. במקום לשמור את המידע הסודי הזה לעצמכם, שתפו אותו עם כולנו בתגובות (אם יש באתר תגובות??), או שלחו לנו את ההמלצות שלכם למייל (מיילמיילמייל). שולחי ההמלצה שתתפרסם בגיליון הבא יזכו ב(משהו שאולי אנחנו יכולים לתת לקוראים).
אז שיהיה בתיאבון!