בזמן שהרבה מדינות שואלות את עצמן מתי כבר יוכלו להחזיר לתחייה את תעשיית התיירות (שנפגעה אנושות כתוצאה מוירוס הקורונה), יש גם מדינות ששואלות את עצמן באיזה אופן התעשייה הזו תחזור. תאילנד, למשל, שוקלת לנקוט במספר צעדים שיאפשרו לה לצאת מהמשבר חזקה ורווחית יותר מאי פעם, ולהפוך את הדפקט לאפקט. אבל יכול להיות שזה יהיה על חשבונכם. אחת ההצעות שנבחנות בימים אלו לעומק, מציעה לוותר על המוני התיירים שגודשים את תאילנד מדי שנה, ולהחליף אותם במעט תיירים מבוססים יותר כלכלית. 

בשנים האחרונות, הרוב המוחלט של התיירות אל תאילנד מגיעה מסין, ומשאר העולם, רוב התיירים הם תרמילאים (שבדרך כלל לא מצוידים בחשבון בנק גדול). כרגע, התכנית (ברגע שייפתחו "כיסי תיירות" או אזורים מוגבלים שיאפשרו כניסת תיירים), היא לפנות בעיקר לתיירים עשירים מבחינת שיווק ואפשרויות מוצעות.

בשלב הראשון, הממשלה ולשכת התיירות התאילנדית תאפשר רק למספר קטן של תיירים להיכנס לממלכה, כמו אנשי עסקים. יכול גם להיות שהמדינה תשלח הזמנות או תאשר כניסה ליחידים שכבר התארחו בעבר במלונות יוקרה ביעדים שצפויים להיפתח ראשונים (כמו קו פי-פי, פוקט, סמוי ופנגן). בנוסף, תאילנד מתכננת לדרוש מהתיירים הנכנסים לעבור בדיקת קורונה, לבחור מראש מלון יחיד שבו יתארחו ולשהות בו מספר מינימלי של לילות. אותם תיירים אמידים יוכלו לטייל בחופשיות רק בגבולות האי שאליו הגיעו, ויתבקשו להישאר בתאילנד לפחות 14 ימים לפני שיוכלו לחזור הביתה. 

ועוד לפני שהשלב הזה יצא לפועל, תאילנד החליטה לפתוח את התיירות במסגרת "בועות" (או מקומות שייפתחו לתיירים) שיוצעו לתיירים ממדינות כמו סין ויפן קודם כל. גם הצעד הזה צפוי להגיע רק לקראת סוף אוגוסט. 

נכון להיום, גבולותיה של תאילנד סגורים לחלוטין לכל כניסה של תיירים (מלבד מקרים דחופים ויוצאי דופן), וכך הם יישארו לפחות עד אמצע יולי. כרגע, המטרה של לשכת התיירות התאילנדית היא להצליח להכניס 10 מיליון תיירים למדינה במשך 2020 (רבע מכמות התיירים שהגיעו לאורך 2019). גם אם יעמדו במשימה, הרווחים מתיירות ירדו בכמעט 60 אחוזים לעומת השנה שעברה.

צעד נוסף שנשקל כדי לעודד תיירות רווחית יותר, היא לאפשר בתחילה פתיחה של מלונות יוקרה בלבד. כך, גם אם תוכלו להיכנס לתאילנד ללא הזמנה רשמית, יעמדו בפניכם אפשרויות יוקרתיות (ויקרות) בלבד. צעד כזה יהיה משמעותי בהרבה לעומת הסתפקות אך ורק בשיווק לקהלים עשירים. עם זאת, צעד כזה רק נשקל כרגע, ועוד לא הוסכם עליו.

הרבה מאוד תיירים, במיוחד מישראל, רואים בתאילנד אפשרות מושלמת לטיול לא רק בגלל הנופים המדהימים, האנשים החמים והאפשרויות הרבות – אלא גם בגלל המחירים הזולים והתמורה הטובה למחיר. אם הממלכה שואפת למתג את עצמה כרגע כיעד יוקרתי לאנשים שמוכנים להוציא סכומים גדולים של כסף (שלא לדבר על לצאת לחופשה של מינימום 14 יום), יכול להיות שהתדמית של תאילנד בישראל ובעולם תשתנה משמעותית. השאלה היא – האם תוכלו להרשות לעצמכם את התדמית הזו?

דברו איתנו