רוב האנשים שמגיעים לתאילנד אומרים לעצמם שהלוואי שהיו יכולים להישאר לנצח. מעט מהאנשים שמגיעים לתאילנד באמת אומרים את זה ברצינות. ואמנם, לגור בתאילנד זו משימה מאוד אפשרית, בהתחשב בעלויות המחיה הזולות (בעיקר אם אתם לא תיירים, ואטרקציות ומסעדות יקרות כבר מאחוריכם). תוכלו למצוא לכם דירה יפה באזור מעולה בכל הערים הגדולות, ליהנות מכל מה שיש לעיר להציע ואפילו לחסוך כסף. אבל כנראה שתצטרכו להמשיך לעבוד. אם אין לכם עבודה בישראל שתוכלו לתחזק מתאילנד, כדאי שתמצאו עבודה בתאילנד שלא דורשת מכם לדבר תאי. בנוסף, תזדקקו לויזת עבודה (שאמורה לקחת כשבוע להנפקה), ולאישור להארכת ויזת השהייה שלכם. למזלכם, אתם לא התיירים הראשונים שרצו להתחיל לעבוד במדינה, ולכן התהליך פשוט יחסית ורוב מקומות העבודה שיעסיקו אתכם יוכלו לעזור לכם בהוצאת המסמכים.

שימו לב שישנן עבודות שעל פי חוק שמורות לאזרחים תאילנדים בלבד, לכן אם תראו משרות המסומנות בתיאור "Thai National", דעו שאין לכם מה לנסות. לעומת זאת, עבודות המתאימות לתיירים, בדרך כלל מתאימות למערביים בלבד, מה שמקנה לכם יתרון. במיוחד אם אתם צעירים ואפילו יותר אם יש לכם תואר כלשהו. אז במה אתם יכולים להשתלב בקלות?

 

הוראה

המקצוע המאוייש ביותר בידי תיירים הוא הוראת אנגלית. אם רמת האנגלית שלכם גבוהה מספיק, ועברתם בהצלחת את מבחן הבקיאות באנגלית (TEFL), תוכלו להשתלב יחסית בקלות בבתי ספר יסודיים, תיכונים ואפילו אוניברסיטאות. בנוסף, בתי ספר בינלאומיים זקוקים למורים דוברי אנגלית גם עבור מקצועות אחרים, כמו מתמטיקה או היסטוריה (למרות שכאן תזדקקו לידע הרבה יותר נרחב). ישנן מספר אישורים ואשרות שתצטרכו להוציא, אבל כל מוסד שיקבל אתכם יציע להנפיק אותם עבורכם. העבודה לא מאוד קשה ותדרוש לכל היותר כ-40 שעות בשבוע (כאשר רק כ-25 מתוכן הן לימודים בפועל), אך בתמורה תרוויחו כ-25 אלף באט בחודש (כ-2700 שקלים). אם האפיק הזה מעניין אתכם, הכינו את תעודות הבגרות שלכם וכל תעודה אקדמית אחרת שהרווחתם, יחד עם כל המסמכים המזהים שלכם.

טכנולוגיה

תכנות היא אחת הדרכים הפשוטות ביותר להתנייד לרוחב העולם, עם שפה אחידה ודרישות מוכרות. הדרישות הנפוצות ביותר בפיתוח תוכנה בתאילנד כיום, הוא מפתחי אפליקציות לאייפון ולאנדרואיד. המקום הכי טוב לאתר משרה פנויה הוא בלינקדאין. מפתח תוכנה או מפתח ווב בתאילנד מרוויחים בממוצע כ-100 אלף באט בחודש (כ-11 אלף שקלים). זה אמנם לא קרוב למה שתקבלו בארה"ב או אפילו בישראל, אבל תוכלו בדרך כלל לעבוד מאיפה שתרצו ובתנאים שלכם (תגידו שלום ללפטופ על חוף טרופי). בנוסף, עבור עובדים טובים ומיומנים, יוותרו כאן על הדרישה לאזרחות תאילנדית, ויכול להיות שתשתלבו בפרויקטים מאוד מעניינים.

לימוד צלילה

אם יש לכם תעודת PADI ברמת IDC (כלומר שעברתם את קורס הכשרת המדריכים העולמי), תוכלו להתחיל לעבוד באחד מעשרות מכוני הצלילה המפוזרים באיים של תאילנד. החדשות הטובות הן שאם אין לכם תעודה כזו (וגם אם לא צללתם מעולם), תוכלו להרוויח אותה בתאילנד ולהתחיל לעבוד מיד. השכר משתנה לפי "יוקרת" האי והעונה. למשל, עבודה בקו טאו או קו פי-פי תהיה רווחית יותר מאשר עבודה בפוקט, אבל גם עלויות המחיה יהיו גבוהות יותר. באופן כללי, מדריכי צלילה מרוויחים בממוצע בין 30 ל-80 אלף באט בחודש (בין 3300 ל-8500 שקלים). בנוסף, תמיד יש דרישה למדריכי צלילה עם שפה נוספת מלבד אנגלית. עברית, רוסית, ערבית – כל אלו יתנו לכם יתרון נוסף במכוני הצלילה, ואולי אפילו ישדרגו את המשכורת. עבודה באיים, אגב, לא תמיד דורשת הרבה היתרים (כיוון שמחלקת ההגירה לא מגיעה לאיים).

כתיבה

אולי נדמה לכם שהכתיבה מתה ואין איך להרוויח ממנה יותר. אבל כתיבה ברמה גבוהה, שתהיה מעניינת ומבדרת (ובדרך כלל גם שיווקית), עשויה לסגור לכם את החודש בלי להתיש אתכם. אם יש לכם ניסיון או יכולת כתיבה מוכחת (בעיקר באנגלית, שם נמצא הכסף האמיתי), תוכלו לעבוד כפרילנסרים מכל מקום בעולם עם חיבור וויפי (וזה כולל גם את תאילנד). אתרים כמו HireWriters או UpWork.com יאפשרו לכם למצוא עבודות מזדמנות באנגלית, ואתרי קידום תוכן ישראלים יאפשרו לכם לכתוב בעברית (למרות שהסכומים יהיו נמוכים בהרבה). בנוסף, מטיילים רבים בוחרים לפתוח בלוג תיירים עם סרטונים, תמונות והמלצות ולהרוויח באמצעותו מספיק כסף כדי להמשיך את הטיול. לא נדרשת כל אשרת עבודה, והדבר היחיד שתצטרכו לשים אליו לב, הוא שהויזה שלכם נשארת בתוקף.

אתרים טובים לחפש בהם עבודה

משרות בתחום ההוראה

בנגקוק פוסט

עיתון The Nation

לינקדאין

הצעות עבודה באתר הויזה התאילנדי

 

לחופשה מושלמת בתאילנד במחירים הכי טובים לחצו כאן

דברו איתנו