אנחנו מבינים את התיירים שטסים לתאילנד בשביל לא לנקוף אצבע. האמת היא שתאילנד היא אחת המדינות שבהן הכי כיף לא לעשות כלום כל היום, ורק לנדוד מהחוף למסאז', משם למסעדה ולבריכה ובסוף היום לבר ולמלון. אבל אם תצליחו לשלוף את עצמכם מהנוחות הממוזגת ולהכניס את עצמכם לבגדי הטיולים, תמצאו עולם טרקינג שלם שאין דומה לו בכל העולם. טרקים בתאילנד (ובצפון תאילנד בעיקר) הם מהיפים והמגוונים בעולם מבחינת סוגי הנופים, החיות והחוויות שתעברו. וכמו בכל דבר בחיים, הטרקים הקשים והארוכים ביותר הם גם המרשימים והמתגמלים ביותר. עם זאת, ישנם כמה דברים שכדאי לעשות מראש ולהיות מודעים אליהם, כדי שהטרק יהיה חוויה מוצלחת וחיובית, ושלא תשחזרו בטעות את "בחזרה מטואיצ'י". אנחנו ממש לא צריכים את סרט של דניאל רדקליף מתבאס על החיים ביער.
אל תלכו על המסלול הראשון שמציעים לכם
יכול להיות שהמסלול הראשון שחברת הטיולים תציע לכם יתברר כמושלם עבורכם, אבל כדאי שיהיו לכם לפחות חמש אופציות טובות שתוכלו לבחור מתוכן. לפני כן, היינו ממליצים שתבחרו חברה אמינה עם המלצות רבות. בשביל חברה שמוציאה טיולים בקבוצות קטנות, עם אוכל טוב, מסלול יפה וללא פגיעה בטבע או בשבטים שחיים ביערות – תשלמו מעט יותר, אבל זה לגמרי שווה את זה. למרות שרוב המסלולים יוצאים מצ'יאנג מאי, כדאי לבדוק על מסלולים פחות מוכרים, שידרשו נסיעה קצרה לפני היציאה לדרך. בדקו על מסלולים מהעיירות Umphang או Mae Sariang. הם קטנים ולא מוכרים לתיירים, אבל יש בהם פארקים עצומים ויפהפיים.
אמרו לא לרכיבה על פילים
אם "מובטחת" לכם רכיבה על פילים בשלב כלשהו של הטרק, מומלץ פשוט לוותר על כולו. רכיבה על פילים בתאילנד היא פגיעה מהותית בחיות העדינות האלו, והיא מבטאת התעללות נוראית בהן שנמשכת שנים – אותה התיירים לא רואים. אז גם אם החברה מציעה טיולים עם או בלי רכיבה, כדאי פשוט להעדיף חברה אחרת, ולעזור לעצור את הפגיעה בבעלי החיים.
בקרו במקומות שאנשים לא מכירים
לא רוצים תמונות וחוויות שהיו כבר לכולם? יש לנו כמה מקומות שעשויים להתאים לכם. שימו לב שבגלל שהם פחות מוכרים, יכול להיות שתתקשו להרכיב קבוצה גדולה, ותצטרכו לשלם יותר. מצד שני, מחכים לכם מקומות שלא נחקרו יותר מדי, וחוויה אותנטית שתתקשו למצוא כמוה. ההמלצות שלנו כוללות את סופונג (Soppong), צ'יאנג דאו (Chiang Dao), נאן (Nan), פו לאנג קה (Phu Lang Ka), מאה סאלונג (Mae Salong) וקאמפאנג פט (Kamphaeng Phet).
בדקו את רמת הכושר שלכם
כאמור, הטרקים הקשים ביותר מציעים את התגמול הגדול ביותר. לכן, קל להסתנוור מתמונות מדהימות של פסגות הרים, מפלים ענקיים והחוויה של חמישה ימים בלב הג'ונגל. קחו בחשבון שהטרקים האלו יכולים להיות מאוד קשים פיזית. לא כל טרק של מספר ימים הוא מאמץ מאוד (ישנם טרקים קצרים יחסית, שנמתחים על פני מספר ימים). חשוב לשים לב בעיקר לכמות הקילומטרים שתלכו ביום, במספר שעות ההליכה (שיבהירו לכם כמה מהר תצטרכו ללכת) ובגובה הכולל שתטפסו (אם הטרק הוא לראש הר). בדרך כלל, אין אפשרות לעצור באמצע טרק, חוץ מאשר בעזרת חילוץ מוסק. וגם אם אין מצב חירום, אתם לא רוצים להיות אלו שמעכבים את כל הקבוצה וגוררים מבטים מגעילים. בקיצור, אם רמת הכושר שלכם מאפשרת עלייה במדרגות נעות לכל היותר, בואו תתחילו עם טרק של יום-יומיים.
קחו את הזמן לארוז נכון
מלבד הדברים הבסיסיים כמו נעלי הליכה טובות, בגדים קצרים וארוכים ותיק נוח, חשוב לחשוב על כל מה שתצטרכו במסע (ובעיקר על כל מה שאפשר להשאיר בבית). בואו בבגדים נוחים, נושמים ואווריריים, שיתייבשו מהר מהזיעה שלכם. ישנם מסלולים בהם תיתקלו בעלוקות, לכן חשוב להצטייד בגרבי ניילון מיוחדות. אם צפוי גשם (וגם אם לא – בסוף יהיה גשם), מומלץ להביא מעיל גשם. וודאו שהציוד שלכם מוגן גם הוא מפני רטיבות. בדקו אם אתם צפויים לעבור דרך נחלים. הביאו הרבה דוחה חרקים וכמה חטיפים מתוקים כדי לקבל את האנרגיה הדרושה לחלקים הקשים ביותר.
גישה יותר חשובה מכושר
אמנם חשוב שלא להגזים ברמת הקושי של הטיול, אבל יש הרבה מכשולים שגישה טובה תוכל לעזור לכם לעבור בקלות. קחו בחשבון שסביר להניח שכמו בכל דבר, מרפי ייכנס לפעולה ודברים עשויים להשתבש. יכול להיות שיגידו לכם שהמסלול קל מאוד, ואז תגלו שמה שהמדריך מחשיב לקל, הוא הסיוט שלכם מימי הטירונות. יכול להיות שהלילות יהיו קרים או שתחליקו על התחת לתוך בוץ טרי. אבל אם תגיעו עם גישה הרפתקנית ונועזת, כל הדברים האלו יהפכו להיות חלק מההרפתקה שלכם. בסופו של דבר, אלו הרגעים שיהיו החלקים הטובים ביותר בסיפור שלכם.