להיות חולה, אפילו בצינון קל, יכול להפוך לסיפור די מבאס אם אתם נמצאים במדינה זרה. הרופאים לא מדברים עברית, לתרופות יש שמות שונים, החוקים לא מוכרים. ועם זאת, יש סיכוי לא קטן לחלות בחו"ל, במיוחד כשטסים למזרח. קחו בחשבון את האוכל שאינו מוכר למערכת שלכם, את מזג האוויר השונה ואת העייפות שלפעמים מגיעים אליה בתור מטיילים. ככל שתעבירו יותר זמן בחו"ל, כך יעלה הסיכוי שבשלב כלשהו תחלו, אבל זה לא אומר שאין דברים שאתם יכולים לעשות כדי להרחיק מכם את המחלות, כמו למשל:
אין בעיה לאכול ברחוב, כל עוד אתם לא היחידים
לחשוב פעמיים לפני שמתיישבים לאכול
לא, אנחנו לא הולכים להגיד לכם להימנע מאוכל מקומי או אפילו מדוכנים ברחוב, בשניהם בטוח לאכול ודווקא דוכני הרחוב מציעים בדרך כלל את המזון הטרי ביותר עם התחלופה הגבוהה ביותר. עליכם להימנע רק ממקומות שנראים שוממים. מקומות שלא עוברים בהם הרבה לקוחות יכולים למחזר אוכל מאתמול, או שהאוכל שבהם פשוט "ישב" יותר מדי זמן. שימו לב שהרבה מנות תאילנדיות מכילות הרבה צ'ילי ועבור הרגישים לחריף מומלץ להיזהר. אם אתם בעלי קיבה חלשה באופן כללי, היצמדו למנות צמחוניות ולכו על בטוח. אם משהו בכל זאת לא מרגיש טוב, אכלו אורז וירקות עם כמה שפחות תיבול במשך יום-יומיים.
גם מיץ טבעי יכול להעביר לכם את היום בכיף
שתו מים מבקבוק בלבד
הרבה תיירים לא שמים לב להבדל הקטן הזה, וממלאים בקבוקים במלון או במסעדות. מי הברז בתאילנד אינם מומלצים לשתייה. אין בעיה לצחצח איתם שיניים, אבל לשתות ליטר וחצי של מי ברז זה לא רעיון טוב. בקבוקי מים אפשר לקנות בקלות והם עולים בין 10 ל-20 באט, אז אין בשביל מה לחסוך. שימו לב שהסיפור על כך שמסוכן לשתות משקאות שבהם שמו קרח – הוא מיתוס. כבר שנים רבות שהקרח בתאילנד מיוצר ממים מטוהרים, והם בטוחים לשתייה בדיוק כמו מים מבקבוק. אגב, גם חלב מקוקוס טרי הוא מרענן מעולה.
השתמשו בראש
בואו נשים את כל הטיפים הברורים מאליהם תחת כותרת אחת (שהייתה יכולה להיות גם "אל תהיו דבילים"): הימרחו בחומר דוחה יתושים, ובמקומות בלי מזגן – הפעילו מאוורר תקרה; לכו עם בגדים ארוכים בשמש והימרחו במקדם הגנה; היזהרו מהחום כשאתם שוכבים בים. אל תתייבשו. אל תישרפו. אל תיעקצו. תודו לנו אחר כך.
יש כאלו בכל מקום – אל תפחדו להיכנס
איך לטפל בעצמכם
אם למרות כל ההגנות שלכם, אתם מרגישים זוועה, עוד לא צריך לרוץ לרופא. יש בתי מרקחת כמעט כמו שיש ברחובות 7\11. תוכלו לזהות אותם לפי הפלוס הירוק הזוהר שתלוי מחוץ למבנה. מתחת לפלוס כתובות בדרך כלל שתי אותיות (המשמעות שלהם היא "יאא" – תרופות). תרופות הן זולות כאן, לכן לא צריך לדאוג שעובדים עליכם עם מוצרים מזויפים. תוכלו לקנות גלולות למניעת הריון, אקמול, אנטיביוטיקה ותרופות נפוצות אחרות בקלות ובזול. אם אתם מתכננים נסיעה לפאי או לדוי סוטפ, בתי המרקחת הם המקום לקנות תרופה מונעת בחילה, בשביל הדרך הפתלתלה. רוב הרוקחים גם מדברים אנגלית טובה ויוכלו לעזור לכם. אם התרופה שביקשתם יקרה באופן במיוחד, שאלו את הרוקח אם יש תרופה דומה שאינה ממותגת. תרופות עם מיתוג מערבי עולות כאן הרבה יותר, ומכילות את אותם חומרים פעילים כמו תחליפים מקומיים. שימו לב שרוקחים יתנו לכם אנטיביוטיקה בקלות, ואנחנו ממליצים לא לקחת אותה כל-כך מהר, לפחות לא לפני שעברתם אצל רופא מומחה.
"שימו לב שאם אתם לא נמצאים בעיר גדולה כמו בנגקוק, צ'יאנג מאי, סאמוי וכו', בית החולים יהיה צריף די ישן, שלא הייתם רוצים להעביר בו את הלילה"
אם הגעתם לבית חולים
אל תפחדו להגיע לבית החולים. אנחנו לא מדברים על מצב שדורש פינוי בחזרה לישראל, אלא על תחושה רעה שלא עוברת או אפילו על התייעצות עם רופא. בתי החולים בבנגקוק מצוינים ותמצאו בהם רופאים דוברי אנגלית. התייעצו עם הביטוח שלכם לפני הביקור, כדי לדעת על מה אתם אמורים לשלם וכמה, וכדי לדעת על מה תקבלו את הכסף בחזרה. הצטיידו במזומן, כיוון שיש בתי חולים שדורשים תשלום במזומן בלבד. שימו לב שאם אתם לא נמצאים בעיר גדולה כמו בנגקוק, צ'יאנג מאי, סאמוי וכו', בית החולים יהיה צריף די ישן, שלא הייתם רוצים להעביר בו את הלילה. אם זה אפשרי, נסו להגיע לעיר מרכזית לפני שתגיעו לבית החולים, כי שיוכלו לעזור לכם בצורה הטובה ביותר.