צ'ומפון היא דוגמה מצוינת לסוג המקומות שישראלים לא זוכים לראות בביקור שלהם בתאילנד, וחבל. האזור הכפרי הזה נמצא שעות נסיעה ספורות מבנגקוק, ומציג עולם אחר לגמרי ממה שאולי התרגלתם לראות בתאילנד, או לחשוב על המדינה. המעבר המיידי בין הבניינים הגבוהים, הכבישים הסואנים ואורח החיים המהיר לבין הטבע הפראי ברחובות, האנשים הרגועים והאווירה הכללית פשוט מדהים. אל המחוז הקטן הזה קל מאוד להגיע באמצעות רכבת. זו גם תחנה טובה לעצירה באמצע הטיול, כי מכאן אפשר להמשיך במהירות לנקון סי טאמאראט (עבור טרק יוצא דופן שעליו עוד נכתוב כאן), וגם לנסוע לסוראט-תאני ומשם הלאה אל האיים המוכרים יותר של דרום תאילנד.
למען הקהילה וגם למענכם
מחוז צ'ומפון מתבסס בעיקרו על חקלאות, והוא אחד הספקים הגדולים של כל המדינה בכל הנוגע לגידול פירות אקזוטיים כמו הרמבוטן או הדוריאן הריחני והדוקרני, שבוודאי יצא לכם להיתקל בו ברחוב. מכיוון שהמחוז לא מתויר מאוד, יהיה קשה למצוא מלון או גסטהאוס להתארח בו. לעומת זאת, יוזמה הולכת וגדלה של תיירות מבוססת קהילה (Community Based Tourism) מתעוררת ומתחזקת בצ'ומפון ובמחוזות בעלי אופי דומה בתאילנד כולה, ומציעה הזדמנות חד פעמית לחוות את תאילנד הכפרית והמקורית בעצמכם.
"תוכלו לנסוע לשוק המקומי ולהכין ארוחת ערב מסורתית בעצמכם. תתנסו גם בחליבת עצי הגומי ובקטיף הפירות השונים, ובהפקת שמן קוקוס והכנת סבונים ותמרוקים מרכיבים טבעיים"
חוות Wanapatson למשל, היא דרך מעולה להכיר את האזור, את חיי האנשים ולהבין מבפנים את התרבות, השפה והאנשים שמרכיבים את המדינה הזו. את החווה הענקית מתחזקת צ'יפ וונאפאטסון, ומלבד גידולי הרמבוטן והדוריאן, היא מחזיקה גם במטע עצי גומי ובמפעל ביתי לייצור סבונים, תחליבים ותמרוקים שונים מתמציות טבעיות שהיא רוקחת בעצמה.
החווה של צ'יפ. דרך מעולה להכיר את האזור
את החווה אפשר למצוא בקלות באינטרנט, ולהזמין מספר לילות בחווה. כל לילה עולה 700 באט לאדם. תמורת המחיר, תוכלו לטייל עם צ'יפ בעיר, לנסוע לשוק המקומי ולהכין ארוחת ערב מסורתית בעצמכם. תתנסו גם ב"חליבת" עצי הגומי ובקטיף הפירות השונים, ובהפקת שמן קוקוס והכנת סבונים ותמרוקים שונים מרכיבים טבעיים. האנגלית של צ'יפ מעולה, ותוכלו לשאול אותה את כל השאלות שעלו לכם במהלך הטיול. היא מנוסה מאוד בהצגת המקומות המעניינים ביותר בצ'ומפון, ובקלות תוכל גם לארגן לכם נסיעה לאחד האיים הסמוכים, עם סיור מודרך, דיג תמנונים וקורס מזורז בבניית מלכודות תת-ימיות.
"אם בחרתם לבקר את צ'יפ, כדאי שתגיעו בעונות החמות, אז מבשילים כל הפירות והעבודה בשיאה"
זו ללא ספק תהיה אחת האטרקציות הזכורות ביותר בטיול שלכם. ומלבד החוויה שלכם והעזרה הישירה שלכם לחווה של צ'יפ, תדעו שתרמתם לקהילה כולה, כיוון שצ'יפ תומכת באופן פעיל בחברי הקהילה החלשים, מחלקת להם אוכל בחינם ודואגת להעסיק כמה שיותר תושבים. זהו העיקרון העומד מאחורי תיירות מבוססת קהילה – אנשים מקומיים המוכנים להכניס אתכם לביתם ולהראות לכם את חייהם, ובתמורה לחזק את המעגלים הקהילתיים שלהם בעזרתכם.
אתם יכולים לצאת להרפתקה הזו לבד, עם חברים, או עם זרים מוחלטים
אם בחרתם לבקר את צ'יפ, כדאי שתגיעו בעונות החמות, אז מבשילים כל הפירות והעבודה בשיאה. חשוב גם להגיע עם טלפון נייד שבו כרטיס סים מקומי, כדי שתוכלו לתכנן את האיסוף מתחנת הרכבת, ולהתגבר על כל מכשול קטן שעלול לצוץ כי בכל זאת, אלו לא עסקים גדולים או רשתות מלונות, אלא אנשים פרטיים.
החוויה הזו עשויה להישמע מסובכת יותר או אפילו מרתיעה לעומת הגעה למלון גדול ומפואר במרכז עיר, אבל אין שום דבר שישתווה לזכרונות שאיתם תצאו ממנה.
כדי ללמוד עוד על Homestay, לקבל המלצות ולבקש עזרה בנושא, אתם מוזמנים לבקר באתר של לשכת התיירות של תאילנד בישראל.