גם אם זו לא הפעם הראשונה שלכם בממלכה, ובנגקוק מרגישה לכם מוכרת ונוחה, עדיין סביר להניח שאתם לא יודעים לחלק אותה לשכונות. רחובות בולטים אולי כן, אבל קשה לשים את האצבע על המקום שבו מתחילה או נגמרת שכונה בעיר הענקית הזו. את שכונת פלואן-צ'יט (Phloen-Chit) תזהו באמצעות קניות Gaysorn האדיר, שעל חזיתו מותגים כמו פראדה ושאנל, ומולו פסל ברונזה של סוס שמנמן, שבבטח כבר זיהיתם כשהסתובבתם בעיר. בשכונה הזו אי אפשר ללכת מאה צעדים בלי לפגוש חנות מעצבים, מסעדת בוטיק או וילות ענקיות. אבל מצאנו עבורכם גם כמה אפשרויות ארציות יותר בתוך כל העושר הזה.
"אם אתם רוצים ללכת בגדול, חפשו את Pinky Tailor. אלו לא התופרים שרודפים אחריכם ברחוב הקאו-סאן. מכאן תצאו (אחרי מספר שעות מדידות והתאמות) עם החליפה הטובה ביותר שלכם"
שופינג
קניון סנטרל אמבאסי (רחוב פלואן-צ'יט 1031) כולל שמונה (!) קומות של מותגי אופנה. כן, זה קצת מגמד את קניון האופנה בתל אביב, הא? כאן תמצאו את ראלף לורן, טום פורד, ג'יל סנדר ועוד. אל תפספסו את חנות Open House בקומה השישית. זו למעשה חנות ספרים ענקית (ואתם תבינו עד כמה רק כשתהיו בתוכה). בפנים יש גם מרחב עבודה (למי שצריך לסיים כמה כתבות לפני שהיום נגמר וצריך קצת שקט), מספר בתי קפה, ברים ומסעדות. בין חדרי הקריאה ומתחמי העבודה תמצאו יצירות אמנות על הקירות ותערוכות מתחלפות.
קניון סנטרל אמבאסי המרשים
קניון גייסורן (רחוב פלואן-צ'יט 999) עצמו הוא הבית המקומי של מותגים כמו לואי ויטון ועוד מספר מעצבי על מקומיים ששווה להכיר. אם אתם רוצים ללכת בגדול, חפשו את Pinky Tailor. אלו לא התופרים שרודפים אחריכם ברחוב הקאו-סאן. מכאן תצאו (אחרי מספר שעות מדידות והתאמות) עם החליפה הטובה ביותר שלכם (אנחנו מדברים כאן לאנשים שיש להם המון כסף לחליפות, כל השאר יכולים לדפדף הלאה). המתפרה נמצאת בבניין 100 Tonson באותה הכתובת. במבנה המעוצב לעילא, תמצאו גם גלריית אמנות לא מאוד גדולה ששווה לבדוק אם אתם באזור, ולראות אם הגיעה תערוכה מעניינת.
קניון גייסורן
אוכל
בואו נצא מנקודת הנחה שאוכל תאילנדי מסורתי יש לכם בשפע בכל מקום, ובמחירים סופר-זולים שלא מתפשרים על איכות. יופי. עכשיו בואו נדבר על אוכל בינלאומי מאוד-מאוד יקר. תתקשו למצוא מסעדות תאילנדיות בשכונת פלואן צ'יט. כל דבר אחר – אין בעיה. בשביל אוכל איטלקי, לכו ל-Lenzi (רחוב Wireless, סוי 2) וחפשו את מנת הנקניקים. פסטה זה נחמד והכל, אבל בשביל אוסף הבשרים המיובאים הזה שווה לבוא במיוחד. בשביל ארוחת ערב מיוחדת, הזמינו מקום במסעדה היפנית Yamazato (רחוב Wireless 57). כאן תשלמו מראש על ארוחה של בין 6 ל-8 מנות יוצאות דופן, אבל תשלמו.
מסעדת PASTE
"המועדון ששולט באזור הוא אוגו-אוגו. בעל המקום כנראה התאהב בניו-יורק כי המקום כולו מעוצב כאילו נתלש מתוך המטרופולין האמריקאי"
בשביל אוכל מקסיקני מעולה, קפצו למסעדת La Monita Taqueria (רחוב פלואן-צ'יט 888), יש להם את הטאקו והקסדייה הכי טובים בבנגקוק, והמחירים לא יותר יקרים ממסעדות דומות בישראל (זה לא אומר שזה זול, כן?). אם אתם מתעקשים על אוכל תאילנדי, לכו למסעדת PASTE שבפסגת קניון גייסורן. גם כאן מדובר על ארוחה קבועה של כשש מנות, אבל המחיר הרבה יותר נוח והאוכל במסעדה הזו (שזכתה באחרונה כוכב מישלן) הוא ללא ספק הטעים ביותר שאנחנו מכירים בתאילנד.
מועדון CHAR
חיי לילה
המועדון ששולט באזור הוא אוגו-אוגו (Ogu Ogu רחוב Wireless 57). בעל המקום כנראה התאהב בניו-יורק כי המקום כולו מעוצב כאילו נתלש מתוך המטרופולין האמריקאי. הסגנון מאוד היפסטרי תל-אביבי והאוכל לא מדהים, אבל כיף מאוד לשבת ב-Happy Hour בין חמש לשבע בערב עם בירה קרה או אחד הקוקטיילים המצוינים. אם אתם רוצים חוויה דומה אבל עם נוף אחר, לכו למועדון Char שנמצא בקומה ה-25 של מלון האינדיגו הסמוך (רחוב Wireless 81)